Met meerdere generaties samenwonen op één bedrijfslocatie

Met meerdere generaties samenwonen op één bedrijfslocatie

Bij een bedrijfsovername of staking van een onderneming komt het steeds vaker voor dat meerdere generaties op één locatie wonen. Het lijkt idyllisch om samen te wonen als één grote familie, maar het kan ook de nodige conflicten en botsingen opleveren. Met een agrocoach zorgt u voor harmonie binnen de familie en continuïteit van de onderneming.

Voordelen van samenwonen op dezelfde locatie

Samenwonen met meerdere generaties op één erf heeft zo zijn voordelen. Ze runnen samen het bedrijf en kunnen elkaar snel helpen als dat nodig is, zowel bedrijfsmatig als in de privésfeer. Ze zijn op elkaar aangewezen en vormen een team, wat heel plezierig kan zijn als de verstandhouding goed is.

Nadelen van samenwonen op dezelfde locatie

Het samenwonen op dezelfde locatie kan ook veel druk uitoefenen op de verstandhouding tussen ouders en kind. Bij een bedrijfsovername gaat de bedrijfsopvolger vaak met zijn partner in het ouderlijk huis wonen. Ze willen daar hun eigen plek van maken. Voor de jonge bedrijfsopvolger voelt de boerderij al als thuis, maar voor de partner is het vaak nog zoeken naar het thuisgevoel.

Zij hebben vaak moeite om hun nieuwe rol op de boerderij te vinden. Een andere inrichting of verbouwingen aan het huis kunnen het gevoel van ‘thuis zijn’ creëren. De vertrekkende generatie heeft daar niet altijd begrip voor, waardoor er langzaam barstjes in de verstandhouding ontstaan.

Daarnaast kan de privacy in het geding komen. Vaak worden oude gewoontes voortgezet zonder dat daarover onderling afspraken zijn gemaakt. Hoe worden bijvoorbeeld de gedeelde leefruimtes gebruikt en wat is er wel en niet gewenst wat betreft het (onverwachts) binnenlopen?

Heel vaak dient de bedrijfsopvolger als doorgeefluik tussen zijn ouders en partner. De opvolger verkeert in een spagaat; hij wil zijn ouders niet kwetsen en tegelijkertijd zijn partner steunen.

De meerwaarde van een agrocoach

Schakel tijdig een agrocoach in om conflicten te voorkomen of op te lossen. Hoe eerder u een coach inschakelt, hoe groter de meerwaarde. Een coach richt zich op een voor alle partijen werkbare oplossing. Deze onafhankelijke begeleider heeft begrip voor de emoties en kan objectief helpen om deze in goede banen te leiden.

Hij/zij begeleidt gesprekken tussen de betrokken partijen en zorgt voor meer begrip voor elkaar. Wat moet u bijvoorbeeld loslaten en welke patronen moeten veranderen? Begrip voor elkaar is de basis van een goede, gezonde relatie.  

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de begeleiding van een agrocoach? Neem dan contact op met Helma van Rozendaal, senior bedrijfsadviseur, via telefoonnummer 06-10420941, of stuur Helma een e-mail.