Video: belasting beperken door andere ondernemingsvorm

Melkveehouder Arian van Heugten ervaart een flinke belastingbesparing door de oprichting van een bv
Melkveehouder Arian van Heugten ervaart een flinke belastingbesparing door de oprichting van een bv

Het beperken van belasting betalen door afschrijvingen is de laatste jaren lastiger geworden.

Afschrijven op melkquotum is niet meer mogelijk, er is een woz-beperking opgelegd op de afschrijving op gebouwen en er zijn restwaardes ingevoerd voor de afschrijving van machines. Dat vertelt Jan Rijnen, relatiemanager bij ABAB Accountants en Adviseurs, voor de camera van Veeteelt.

Marges te klein voor grote aanslagen
‘De beperkingen op afschrijvingen staan in schril contrast met de beperkte marges op melkveebedrijven, waardoor er voor grote belastingaanslagen geen geld is’, stelt Rijnen.

Volgens hem moet de oplossing voor het beperken van belasting betalen daarom gezocht worden in de bedrijfsstructuur. Een bv als ondernemingsvorm biedt extra mogelijkheden, eventueel in combinatie met een maatschap of vof.

Geld op bedrijf houden
Melkveehouder Arian van Heugten uit Lierop vertelt voor de camera waarom hij destijds een bv heeft opgericht. Met name sinds 2015 zorgt dat voor een behoorlijke belastingbesparing. ‘We houden graag zoveel mogelijk liquide middelen op het bedrijf, want we zijn altijd met plannen bezig.’

Meer weten?

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn om belasting te besparen? Neem dan contact op met Jan Rijnen, relatiemanager, op telefoonnummer 040-2942620 of stuur Jan een e-mail.