Bevorder koeverkeer, melkproductie en diergezondheid met flexibele koeborstel

DeLaval Flexibele Koeborstel SCB
DeLaval Flexibele Koeborstel SCB

Een flexibele koeborstel bevordert het koeverkeer, de gezondheid, de melkproductie en het dierenwelzijn. Het algemene gedrag van koeien in een stal kan leiden tot verlies aan productiviteit en gezondheidsproblemen.

De stal inrichten op gewenst koegedrag kan voor een bedrijf veel verschil uitmaken. Flexibele koeborstels weerhouden koeien ervan om tegen scherpe objecten in de stal aan te schuren en bevorderen de melkproductie en de gezondheid door stimulering van een gezonde bloedcirculatie en het welzijn van de koe.

Uiterlijke verzorging houdt de koe gezond

Melkkoeien hebben een grote behoefte aan verzorging, blijkt uit een onderzoek (DeVries et al., 2007). Koeien in een stal met een mechanische borstel vergroten hun verzorgingstijd ongeveer vijf keer in vergelijking met een stal zonder een dergelijke borstel. Een koeborstel helpt de koe om te voldoen aan de behoefte van verzorging en verbetert de netheid van de koe.

Hogere melkproductie

Een beter ‘welzijn’ en schonere koeien kunnen invloed hebben op het voorkomen van ziekten en op de melkproductie. Studies tonen aan dat de reinheid van koeien verband houdt met het voorkomen van mastitis en de verhoogde activiteit van de koe kan leiden tot minder stofwisselingsziekten, een betere vertering en uiteindelijk een hogere melkproductie. Onderzoek uitgevoerd door de Cornell University in New York toont aan dat koeien met toegang tot een flexibele koeborstel van DeLaval minder mastitisgevallen en een hogere melkproductie hebben, tot 3,5% (1 kg) hogere melkproductie per koe per dag.

Natuurlijk gedrag stimuleren

Het zichzelf krabben van koeien is belangrijk natuurlijk gedrag. Om moeilijk bereikbare plekken zoals het hoofd, de nek, de rug en de kont, te krabben wordt in de natuur vaak gebruikgemaakt van takken, bomen en afrastering. Krabben is een vorm van persoonlijke hygiëne en helpt bij het verwijderen van modder, mest, urine, insecten en parasieten. Hierdoor wordt de kans op ziektes verkleind. Een borstel geeft dieren de mogelijkheid om in hun natuurlijke behoefte om te schuren te voorzien. Het borstelen bevordert de bloedsomloop en het welzijn van de dieren.

Met een borstel heeft u een diervriendelijke manier om uw dieren verlichting te geven. Hierdoor creëert u rust en spaart u andere materialen in de stal waar de dieren zich aan krabben.

DeLaval Flexibele Koeborstel SCB
DeLaval Flexibele Koeborstel SCB

De flexibele koeborstel van DeLaval is speciaal ontworpen om het welzijn en de gezondheid van uw koeien te bevorderen. Hij draait soepel in alle richtingen, naar boven, over en langs het lichaam van de koe. Alles draait om comfort. De flexibele koeborstel biedt rondom comfort voor de koe, ook op de moeilijk bereikbare plaatsen. Door het unieke ontwerp bereikt de borstel de favoriete plekken van de koe nog beter: de kop, rug en de nek.