DeLaval lanceert DeLaval Plus als innovatie op RMV

Ziekterisico Applicatie van DeLaval Plus

DeLaval Plus is het nieuwe klantportaal van DeLaval. Het verzamelt alle gegevens op uw bedrijf en zet deze om in bruikbare, gemakkelijk te begrijpen informatie. Daarnaast maakt het gebruik van kunstmatige intelligentie voor diergezondheidattenties. De applicatie ‘Ziekterisico‘ voorspelt zo welke koeien risico lopen op bijvoorbeeld mastitis, ketose en andere ziekten.

DeLaval Plus is een portaal voor een steeds groter wordende set digitale diensten die geavanceerde analyse en rapportage van bedrijfsmanagement mogelijk maken. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën op het gebied van gegevensverwerking kunnen veehouders ervoor zorgen dat hun koeien gezond zijn, goed worden verzorgd en efficiënt, veilig en duurzaam worden gemolken.

Zelflerende machine

Het portaal wordt aangestuurd door DeLaval DeepBlue, dat kunstmatige intelligentie of artificial intelligence gebruikt om patronen en trends te vinden in gegevens van aangesloten DeLaval-melkveebedrijven over de hele wereld.

DeLaval DeepBlue

DeLaval DeepBlue is het nieuwe machine learning (artificial intelligence) systeem van DeLaval. DeepBlue zoekt en vindt dankzij artificial intelligence trends en patronen. De uitkomst van deze gegevens wordt tot waarde gebracht en aangeboden in een nieuw klantportaal, genaamd DeLaval Plus.

DeLaval DeepBlue blijft zichzelf doorontwikkelen. Door artificial intelligence wordt het systeem steeds beter en kan DeLaval ook nieuwe applicaties aanbieden die een meerwaarde kunnen bieden aan de melkveehouder.

Analyses en voorspellingen

In DeLaval Plus komen alle verzamelde gegevens samen en worden ze aangeboden als bruikbare informatie voor de melkveehouder. Dit wordt op dit moment onderverdeeld in twee groepen. DeLaval Plus Analyses en DeLaval Plus Voorspellingen.

Bij DeLaval Plus Analyses worden de huidige prestaties van de melkveehouder geanalyseerd en geeft DeLaval aanbevelingen voor verbeteringen op basis van historische gegevens en kennis. Hiermee kan de melkveehouder zijn bedrijfsresultaat waar nodig aanpassen en verbeteren. Op dit moment biedt DeLaval twee verschillende applicaties aan, die ondersteunen op het gebied van vruchtbaarheidsmanagement. Door het aanbieden van nauwkeurige KPI’s, metingen en rapportages, biedt dit een overzichtelijk hulpmiddel aan de melkveehouder om zijn vruchtbaarheidsdoelstellingen te behalen. 

Mocht een melkveehouder in het bezit zijn van een VMS V310 melkrobot of Herd Navigator, dan wordt de applicatie uitgebreid en biedt het nog meer nauwkeurigheid en voordelen voor de melkveehouder. Dit dankzij de vastgelegde progesteronmetingen die automatische worden aangedragen dankzij de RePro-module in de DeLaval VMS V310-melkrobot of Herd Navigator. 

Met DeLaval Plus Voorspellingen kan de melkveehouder proactief reageren op toekomstige resultaten. Dit kan doordat er prognoses worden gegeven van bijvoorbeeld de gezondheidstatus van dieren. Hierdoor kan de melkveehouder eerder ingrijpen in het melk-, voer- en vruchtbaarheidsmanagement en de gezondheid van dieren. In DeLaval Plus Voorspellingen biedt DeLaval de applicatie Ziekterisico aan. Hiermee helpt artificial intelligence de melkveehouder om koeien op te sporen die risico lopen op mastitis, ketose of andere ziekten.

Beste gebruikerservaringen

Dankzij artificial intelligence en de gegevens van tientallen miljoenen melkbeurten zal DeepBlue zichzelf automatisch verder ontwikkelen en daarmee de beste gebruikerservaringen leveren aan de melkveehouder en de DeLaval Plus-klantportaal.

Stemmen voor DeLaval Plus als Innovatie Award 2023 RMV Hardenberg kan hier.

RMV Innovatie Award 2023 - DeLaval Plus