John Deere en DeLaval werken samen aan duurzame melkproductie

Samenwerkingsverband John Deere en DeLaval

John Deere en DeLaval hebben hun krachten gebundeld om een Milk Sustainability Center (MSC) te creëren. MSC is een digitaal ecosysteem dat melkveehouders kan helpen bij het verbeteren van de efficiëntie en duurzaamheid van hun werkzaamheden. Het ecosysteem staat open voor deelname door partners en heeft als doel aan veehouders gegevens te verstrekken die nodig zijn voor een holistische weergave van hun melkveebedrijf. 

Melkveehouders kunnen het Milk Sustainability Center gebruiken om de efficiëntie van voer te monitoren op het gebied van stikstof, fosfor, kalium en koolstofdioxide-equivalent (CO2e) voor het hele bedrijf, voor specifieke percelen of voor de veestapel. Het MSC verstrekt ook gegevens waarmee de veehouder zijn resultaten kan vergelijken met die van andere melkveebedrijven en het geeft belangrijke verbeterpunten aan. Het systeem ondersteunt zo de melkveehouder, los van welke machinemerken of welke managementsoftware hij gebruikt.

Alle gegevens combineren

‘De melkveehouderij is vandaag de dag wellicht het meest complexe agrarische bedrijf zonder systeemintegratie tussen gewas- en dierprestaties’, zegt Dave Chipak, directeur Dairy & Livestock Production Systems bij John Deere. ‘Melkveehouders gebruiken voor hun bedrijf vaak vijf tot zeven verschillende programma’s die niet met elkaar verbonden zijn. Het MSC maakt het mogelijk om de nutriëntengebruiksefficiëntie en het koolstofdioxide-equivalent te berekenen, te toetsen, te simuleren en te optimaliseren.’

Na toestemming van de veehouder komen de gegevens van DeLaval Plus en John Deere Operations Center automatisch in het Milk Sustainability Center. Dat betekent dat minder gegevens handmatig hoeven te worden ingevoerd. Uit de gecombineerde gegevens komt meer informatie naar voren en uiteindelijk komen zo de gegevens van percelen, koeien, werknemers, adviseurs, machines en andere informatie efficiënt samen.

Voetafdruk reduceren

Het MSC werkt op een pc of laptop en op mobiele apparaten, wat is mogelijk gemaakt door Dairy Data Warehouse BV (DDW). Dit in Nederland gevestigde bedrijf heeft de afgelopen tien jaar gewerkt aan data-oplossingen voor een duurzame melkveehouderij. Melkveehouders, adviseurs, dealers en anderen kunnen hun gegevens bekijken in MSC.

‘Melkveehouders zijn op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te reduceren en de duurzaamheid te verbeteren’, geeft Lars Bergmann, Executive Vice President Digital Services bij DeLaval, aan. ‘Het Milk Sustainability Center helpt melkveehouders hun doelen te behalen en pakt de toenemende behoeften aan van zuivelverwerkende bedrijven, verkopers, de overheid en uiteindelijk consumenten​.’

Gratis eerste versie

De lancering van de samenwerking tussen John Deere en DeLaval wordt een belangrijke focus in de John Deere-stand op de handelsbeurs Agritechnica op 12-18 november in Hannover, Duitsland. 

De eerste versie van het MSC wordt in de zomer van 2024 gepubliceerd in Noord-Amerika en een aantal landen in de Europese Unie en is gratis. Een premium versie met uitgebreide capaciteiten wordt op een latere datum uitgegeven.

Over John Deere

Deere & Company (www.JohnDeere.com) is wereldleider op het gebied van agrarische bouw- en bosbouwapparatuur. Het bedrijf helpt zijn klanten bij het verleggen van de grenzen van wat mogelijk is op manieren die productiever en duurzamer zijn, om het leven te helpen een sprong vooruit te maken. De door technologie mogelijk gemaakte producten, inclusief de John Deere Autonomous 8R-tractor, See & Spray en E-Power Backhoe, zijn slechts een paar van de manieren waarop John Deere helpt te voldoen aan de toenemende wereldwijde behoefte aan voedsel, onderdak en infrastructuur. Deere & Company biedt tevens financiële services via John Deere Financial.

Over DeLaval

De visie van DeLaval is het mogelijk maken van duurzame voedselproductie. Als een op innovatie gestoeld bedrijf werkt het voortdurend aan het vinden van manieren om zijn klanten, melkveehouders, te helpen om meer te doen met minder door het bieden van toonaangevende melkinstallaties en -oplossingen. 

Vandaag de dag heeft DeLaval ongeveer 4.500 enthousiaste professionals in dienst die op meer dan 100 markten over de hele wereld actief zijn. DeLaval is onderdeel van de Tetra Laval Group.

Meer Informatie

Bezoek ons voor meer informatie op:
John Deere: www.deere.com/en/news/ 
DeLaval: https://corporate.delaval.com/ 
DDW: dairydatawarehouse.com