Milk-ready met DeLaval!

DeLaval Koeltank met reinigingsmiddelen Cid en UltraClean
DeLaval-koeltank met reinigingsmiddelen Cid en UltraClean

Melkproductie en melkwinning is een complex proces en elke keer wanneer u melkt, moet alles bij elkaar komen. Dat noemen we ‘milk-ready’ zijn. Zonder erbij stil te hoeven staan moet elke keer dat u start met melken, de melkinstallatie klaar staan om melk van de hoogste kwaliteit te winnen, te transporteren en op te slaan. Hiervoor moet u niet enkel naar één punt in het proces kijken, maar naar het totaalplaatje, van water tot reinigingsmiddel tot afstelling van de reinigingsautomaat. 

DeLaval focust op melk en melkkwaliteit, niet enkel op de gebruikte reinigingsmiddelen. Daarom ontwerpen, formuleren en produceren we naast melkwinningsapparatuur ook andere producten, zoals tepelvoeringen, olie en filters, waarvan we weten dat ze naadloos samenwerken met onze systemen. Zo leveren we de resultaten die u van ons verwacht en die wij van onze installaties verwachten.

Als gevolg hiervan produceren we ook reinigingsmiddelen die gericht zijn op het leveren van melk van de hoogste kwaliteit. Het betekent dat met DeLaval uw melkinstallatie niet alleen schoon is, maar ook ‘milk-ready’.

Totaalplaatje DeLaval Milk-Ready
Totaalplaatje DeLaval milk-ready

DeLaval onderscheidt 6 verschillende reinigingsfactoren: reinigingsmiddelen, water, temperatuur, borstelwerking, tijd en mensen. Al deze factoren moeten in balans zijn om ervoor te zorgen dat u milk-ready bent.

De factor ‘water’ kan bijvoorbeeld beïnvloeden welk reinigingsmiddel u nodig heeft. Hard water met veel mineralen kan naast aanslag op de installatie ook de effectiviteit van het alkalische middel verminderen. Daardoor zal water de keuze van het middel mede bepalen. Ook de temperatuur heeft effect op de reiniging. Warm water kan de effectiviteit van het reinigingsmiddel verhogen, maar als het water te warm is, kan het de reiniging moeilijker maken door een hogere afzetting van mineralen of denaturatie van melkeiwitten. Te lange leidingen kunnen dan weer zorgen voor onnodig temperatuurverlies.

De zesde factor is ‘mensen’. Wij gebruiken onze expertise op het gebied van apparatuur, reinigingsmiddelen en routines om uw resultaat te optimaliseren. Onze servicemonteurs zijn opgeleid om uw reinigingsresultaten te controleren, te onderhouden en de afstelling te optimaliseren, afhankelijk van de omstandigheden op uw bedrijf. De ToerBoertieker helpt u de beste reinigingsmiddelen te selecteren en geeft passend advies over de juiste dosering in uw situatie.

Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat alle factoren optimaal op elkaar zijn afgestemd, zodat water-, energie- en middelverbruik in balans zijn en samen zorgen voor een milk-ready melkinstallatie!