Supergras zorgt voor een betere benutting

DLF Fiber Energy

Bij de keuze voor graszaad let je op een goede opbrengst, op standvastigheid en op roestresistentie. Nu komt daarbij gras met een unieke pensveilige voederwaarde die gebaseerd is op een betere verteerbaarheid, oftewel DLF Fiber Energy.

Beter verteerbaar gras zorgt voor een hogere opname en een betere benutting. Het resultaat daarvan is meer melk in de tank. Er kan ook geld bespaard worden op de aankoop van voer en concentraten.

Er zijn verschillende factoren die de verteerbaarheid van gras bepalen, zoals het maaimoment, de weersomstandigheden en de bemesting.

Naast deze factoren is er ook een genetisch verschil in verteerbaarheid tussen rassen. Dat blijkt uit onderzoek van rassen onder dezelfde omstandigheden. Over alle sneden heen worden bij verschillende rassen verschillen in verteerbaarheid gemeten.

Supergrasras

DLF Fiber Energy is een grasras met een verbeterde celwandverteerbaarheid. Het zorgt voor een hogere voederwaarde van elke hap gras die de koe in gaat. Dit verhoogt de maximale opname en geeft meer energie uit dezelfde kilo’s gras. Energie uit celwanden komen langzaam beschikbaar en zijn wel zo veilig.

Met DLF Fiber Energy-gras ben je verzekerd van:

  • een hogere opname
  • een optimale energie-structuurverhouding voor een gezonde koe
  • een betere benutting van het eigen ruwvoer
  • meer melk
  • minder kosten

Kijk hier om meer te weten over weidemengsels met hogere verteerbaarheid.