Bolussen hebben de toekomst

Toedienen bolus
Bolussen zijn gemakkelijk toepasbaar en worden snel opgenomen door het lichaam

Bolussen worden in de veehouderij steeds vaker toegepast. De toediening is gemakkelijk en de bolus wordt snel opgenomen door het lichaam, met snel herstel als resultaat. Afgelopen jaar hebben we drie nieuwe bolussen voor de melkveehouderij geïntroduceerd: de K-Spirine Bolus, Panax Knoflookbolus en de Triple Ca-P-Mg Bolus.

K-Spirine Bolus

Een verminderde klauw- of uiergezondheid zorgt voor een vanzelfsprekend minder welzijn. Ook na een zware geboorte staat niet alleen het welzijn van de koe onder druk, maar ook is vaak sprake van een verminderde eetlust en melkproductie.
K-Spirine ondersteunt het welzijn van de hoogproductieve koe en draagt bij aan het natuurlijk herstel.

‘Het effect heeft mij verrast’

Melkveehouder Erik Grotenhuis is enthousiast over de K-Spirine Bolus. ‘Ik gebruik al meerdere producten van ECOstyle en heb daar goede ervaringen mee. Uiteraard gebruik ik pijnstillers van de dierenarts als een koe bijvoorbeeld mastitis heeft, na een zware verlossing of bij poot- en klauwaandoeningen’, geeft Grotenhuis aan.
‘Maar steeds vaker pas ik een K-Spirine Bolus toe bij dit soort situaties. Ik heb het gevoel dat de koeien daar zeker zo goed op reageren. Na de eenmalige toediening van de bolus zie ik een snelle reactie. De koe knapt op en dat zet dan vlot door, begint snel weer volop te eten en vooral te herkauwen. En het is nog voordeliger ook zonder wachttijd voor melk en vlees. Wij passen steeds vaker de K-Spirine Bolus toe, het effect heeft mij verrast.’

Panax Knoflookbolus

De Panax Knoflookbolus ondersteunt het immuunsysteem en een goede uiergezondheid. Deze bolus kan een aantal dagen vóór het afkalven worden ingezet, maar ook tijdens het droogzetten of bij energietekort. Tevens behoudt de koe met de Panax Knoflookbolus een goede eetlust en optimale weerstand, met name rond het afkalven.

Waarom zwarte knoflook?

Wat de kracht is van de Panax Knoflookbolus? Zwarte knoflook! Het verschil tussen witte en zwarte knoflook is de opneembaarheid. Witte knoflook bevat vooral Allicine, wat alleen oplost in vet. Zwarte knoflook bevat juist S-Allycyssteine, wat oplost in water en daardoor makkelijk wordt opgenomen door het lichaam. De antioxidanten worden zo sneller opgenomen en lichter verwerkt.
Dankzij de fermentatie bevat zwarte knoflook dubbel zoveel antioxidanten als de witte versie, waardoor deze superknoflook extra gezond is! 

Triple Ca-P-Mg Bolus

De Triple Ca-P-Mg Bolus is een snel opneembare bolus waarmee mineraaltekorten snel worden aangevuld. Ook bevat de bolus prebiotica (inuline en yucca), voor een brede samenstelling van de pensflora en behoud van een goede pensfermentatie.

Calcium onmisbaar bij het voorkomen van melkziekte

Bij een koe met melkziekte is calcium erg belangrijk. Het gaat niet om de hoeveelheid calcium die beschikbaar is in een bolus of infuus, maar juist om de opneembaarheid daarvan. Onze Triple Ca-P-Mg Bolus bevat dan ook niet alleen calcium, maar ook magnesium en fosfor om zo de opneembaarheid van calcium te vergroten. En de bolus werkt snel doordat het direct wordt opgenomen in de pens!