Doelgerichte mastitisaanpak met combitherapieën

Het verlengen van de levensduur van koeien is een van de belangrijkste doelstellingen in de veehouderijsector. Veehouders zoeken daarom naar nieuwe behandelmethoden voor een doelgerichte mastitisaanpak mét blijvend resultaat. Bent u ook op zoek naar een behandelprotocol voor een doelgerichte mastitisaanpak met blijvend resultaat?

Wanneer een koe niet reageert op een antibiotica- of Pyrogeniumbehandeling – typische terugkomers – kan dit met biofilm te maken hebben. Door gelijktijdig gebruik te maken van verschillende producten met verschillende werkingen kan zelfs de biofilm doorbroken worden. Bij een moeilijk behan­delbare mastitis zorgt het combineren van producten in veel gevallen voor een effectieve behandeling, de zogenaamde combitherapiëen.

In dit nieuwsbericht vindt u een behandelprotocol van te combineren producten voor de verschillende stadia van mastitis.

Welk product op welk moment?

Welk product kunt u nu het beste wanneer toepassen? Onderstaand mastitisdiagram omvat een behandelprotocol van te combineren producten voor de verschillende stadia van mastitis.

stalbord
Mastitisdiagram: doelgerichte mastitisaanpak met combitherapieën

Eerste attentie -> Pyrogenium

Een eerste attentie van de melkanalyse (geleidbaarheid of LDH) of MPR kan duiden op een beginnende mastitis. Om de beginnende infectie direct van binnenuit aan te pakken wordt Pyrogenium toegediend. 
Waarom Pyrogenium?
– Het is gelijktijdig effectief op alle kwartieren
– Nul dagen wachttijd voor melk en vlees
– Bij mastitis, baarmoeder- en tussenklauwontsteking

Eerste vlokjes ->  UierBalsem

De eerste vlokjes in de melk duiden op een klinische mastitis. Pak de beginnende ontsteking snel aan met Pyrogenium en UierBalsem. UierBalsem werkt antibacterieel, ontsmettend en verzachtend en zorgt ervoor dat Pyrogenium zijn werk goed kan doen.
Waarom UierBalsem?
– Het stimuleert krachtig de doorbloeding
– Het bevordert de afvoer van afvalstoffen

Terugkomers en acute miljonairs door biofilm -> Panax Knoflookbolus

Vorming van biofilm is veelal de oorzaak van plotselinge ‘miljonairs’ of terugkomers. Pak de infectie aan door gelijktijdig Pyrogenium, de Panax Knoflookbolus en UierBalsem in te zetten. De werking van deze verschillende therapieën kan de biofilm doorbreken.
Waarom Panax Knoflookbolus?
– Het geeft geen geur en smaak aan melk
– Het heeft een unieke receptuur door zwarte knoflook en ginseng

Ontbreken van eetlust door pijnlijke mastitis -> K-Spirine Bolus

Behoud van goede eetlust en herkauwactiviteit bij herstel na ziekte resulteert in behoud van de melkproductie. 
Waarom K-Spirine?
– Het is ideaal in combinatie met Pyrogenium, de Panax Knoflookbolus en UierBalsem
– Voor het behoud van een optimale eetlust en normale herkauwactiviteit

Vergevorderde mastitis -> Panax Knoflookbolus

Ondersteuning van de uiergezondheid bij een ernstige of vergevorderde mastitis is belangrijk, zodat het immuunsysteem de kans krijgt om aan herstel te bouwen. De combinatie Panax Knoflookbolus en een antibioticum zorgt voor een goede ondersteuning van de uiergezondheid en bestrijding van de ontsteking. Dit komt de gezondheid van het vee ten goede, waardoor er minder blijvend productieverlies optreedt.

Bestel het gratis stalbord ‘Doelgerichte mastitisaanpak met combitherapieën’

Om het u gemakkelijk te maken hebben we een stalbord ontwikkeld. Dit stalbord geeft beknopt weer welke producten bij de verschillende stadia van mastitis als (combi)therapie kunnen worden ingezet.

Wilt u dit gratis stalbord ‘Doelgerichte mastitisaanpak met combitherapieën’ ontvangen? Dat kan! Bestel het bordje via info@ecostyle-professional.nl.

Het stalbord is 30 x 21 cm en voorzien van twee boorgaten, zodat u deze makkelijk kunt ophangen.