Een blijvend goede uiergezondheid dankzij zwarte knoflook

Zwarte knoflook
Zwarte knoflook bevat dubbel zoveel antioxidanten als de witte versie

Om het gebruik van antibiotica te verminderen wordt steeds vaker de kracht van de natuur gebruikt. Zwarte knoflook is een van deze krachten. Onze Panax Knoflookbolus bevat zwarte knoflook en over deze krachtige bol vertellen we u graag meer!

Wat is zwarte knoflook?

Door witte knoflookbollen 30 tot 40 dagen in een vochtige ruimte van gemiddeld 70 tot 80℃ neer te leggen, fermenteren ze en ontstaat zwarte knoflook, ook wel Garlicine genoemd. De van nature aanwezige suikers en aminozuren zorgen ervoor dat een chemische reactie ontstaat tussen aminozuren en de reducerende suikers. Hierdoor ontstaat de zwarte kleur en krijgt de knoflook een zoete smaak. Ook verandert de structuur van knoflook door de fermentatie, het wordt zacht en plakkerig.
Het grote voordeel van zwarte knoflook is dat de geur verandert, lekker kruidig. Het laat dan ook niet de bekende geur en smaak achter, wat bij onze Panax Knoflookbolus uniek is!

Zwarte knoflook
Zwarte knoflook

Waarom is zwarte knoflook zo gezond?

Het grote verschil tussen witte en zwarte knoflook is de opneembaarheid. Witte knoflook bevat vooral Allicine, dat alleen oplost in vet. Zwarte knoflook bevat juist S-Allycyssteine, dat oplost in water en daardoor makkelijk wordt opgenomen door het lichaam. De antioxidanten worden zo sneller opgenomen en lichter verwerkt.
Dankzij de fermentatie bevat zwarte knoflook dubbel zoveel antioxidanten als de witte versie, waardoor deze superknoflook extra gezond is! 

De kracht van antioxidanten

Omdat zwarte knoflook, zoals eerder gezegd, een dubbele hoeveelheid antioxidanten bevat, wordt het lichaam zo extra beschermd. Antioxidanten zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade aan het lichaam kunnen brengen. Vrije radicalen zijn kleine agressieve deeltjes die veel schade kunnen aanrichten aan het lichaam.
Doordat de Panax Knoflookbolus zoveel antioxidanten bevat, wordt de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels behouden, ondersteunt het een goede doorbloeding en (lever)stofwisseling. Hierdoor is de Panax Knoflookbolus goed te gebruiken bij de ondersteuning van een blijvend goede uiergezondheid, een sterk immuunsysteem en goede weerstand.