Wat kunt u doen om mastitis snel en effectief aan te pakken?

Een krachtige behandeling tegen mastitis is onmisbaar. Verschillende soorten bacteriën veroorzaken mastitis op verschillende manieren: een beginnende mastitis bij vaarzen, mastitis bij terugkomers of plotselinge ‘miljonairs’. Wanneer een koe niet reageert op een antibioticum- of Pyrogeniumbehandeling – typische terugkomers – kan dit met biofilm te maken hebben.

Biofilm is een laag bacteriën die zich wapenen tegen medicatie zoals antibiotica of Pyrogenium. Met verschillende producten met verschillende werkingen kan de biofilm doorbroken worden. Zo kan de medicatie zijn werk goed doen.

Bij een moeilijk behandelbare mastitis zorgt het combineren van producten voor een krachtige behandeling. Mastitis is dus maatwerk!

Antibioticum als laatste redmiddel

Wanneer het zelfherstellend vermogen van een dier niet meer of onvoldoende aanwezig is om een bacteriële infectie te bestrijden, is antibioticum het laatste redmiddel. Door de focus te verleggen naar het zelfherstellend vermogen van het dier (weerstand), in plaats van het curatief behandelen van infecties, is het lichaam beter in staat om bacteriële infecties zelf te overwinnen. Het immuunsysteem krijgt zo de kans om aan herstel te bouwen. Dit komt de gezondheid van het vee ten goede met minder productieverlies.

Panax Knoflookbolus

De Panax Knoflookbolus ondersteunt het immuunsysteem en een goede uiergezondheid. Met de Panax Knoflookbolus wordt een ontsteking samen met Pyrogenium van binnenuit aangepakt.

Het voordeel van deze knoflookbolus is dat de garlicine in de Panax Knoflookbolus gefermenteerde zwarte knoflook (= extra sterk) is en geen geur en smaak afgeeft aan de melk. Bovendien ondersteunt de Panax Knoflookbolus de leverfunctie, dé motor van de koe.

UierBalsem

UierBalsem is al 50 jaar het alternatief om het antibioticagebruik te verminderen. Het stimuleert krachtig de doorbloeding in de uier, waardoor afvalstoffen snel worden afgevoerd.

UierBalsem heeft maar liefst zeven werkzame stoffen die elkaar versterken. De werkzame stoffen zijn allemaal etherische oliën, zoals arnicatinctuur en kamfer. Eucalyptus stimuleert de doorbloeding evenals kamfer en rozemarijn. Johanneskruidolie werkt verzorgend voor de uierhuid en werkt ook nog eens ontstekingsremmend, evenals kruidnagelolie. Laurierblad en arnica hebben een antibacteriële werking en worden snel opgenomen door de huid.

Omdat de doorbloeding in de uier wordt gestimuleerd, worden de afvalstoffen die een ontsteking veroorzaken, snel afgevoerd. Het is niet alleen verzorgend voor de uierhuid, maar ook voor uw eigen handen!

K-Spirine Bolus

Een goed welzijn is meer dan alleen pijnstilling. Met de K-Spirine Bolus kiest u voor een snel herstel na ziekte. De K-Spirine Bolus bevat een krachtige combinatie van boswellia serrata, curcuma-extract en wilgenbastextract voor het optimaal functioneren van de koe bij stress, spanning en ongemakken.

Meer weten? Lees ook de volgende blogs