Video: Klauwverzorger Johan Hardeman over strategisch klauwverzorgen

Systematische preventieve klauwverzorging geeft op den duur minder (ernstige) klauwproblemen en een kleinere kans op kreupelheid. Dat kan bijvoorbeeld door elk half jaar uw hele koppel te bekappen of door strategische klauwverzorging toe te passen bij dieren met een verhoogd risico.

Vooral aan het begin van de droogstand en tachtig tot honderd dagen na afkalven hebben dieren een hoger risico. De tweede stap van het 7-puntenplan van GD voor een consequente en gestructureerde aanpak van klauwgezondheid op het melkveebedrijf is dan ook: ‘Controleer de klauwen vóór het droogzetten en herhaal dit 2 tot 3 maanden na afkalven’.

Klauwverzorger Johan Hardeman over strategisch klauwverzorgen

Johan Hardeman is klauwverzorger in Werkendam, in deze video vertelt hij wat strategisch klauwverzorgen voor hem betekent en hoe hij dit aanpakt.

In zeven stappen naar betere klauwen

Alleen met een consequente en gestructureerde aanpak krijgt u grip op klauwen op het melkveebedrijf. Met het e-book ‘In zeven stappen naar betere klauwen’ helpen we u graag op weg om de klauwgezondheid op het melkveebedrijf te verbeteren.

Vraag hier het gratis e-book aan.