‘Krachtvoermaïs’ Megusto, het maïsras met de beste kuiluitslagen in de Benelux!

Al voor het vierde achtereenvolgende jaar scoort Megusto als beste met de hoogste voederwaardeopbrengst op de Aanbevelende Rassenlijsten van Nederland en België. Megusto is in de praktijk het maïsras met de beste kuiluitslagen in de Benelux. Veel veehouders kiezen in 2020 voor Megusto.

Dat het maïras Megusto al voor het vierde achtereenvolgende jaar als beste scoort met de hoogste voederwaardeopbrengst, bewijst overduidelijk zijn kwaliteit. Naast de hoogste korrelopbrengst komt die kwaliteit ook tot uiting in goede cijfers voor de landbouwkundige eigenschappen, zoals vroegheid bloei.

Besparen op krachtvoerkosten

Ook roemen telers de hoge voederwaarde van Megusto op basis van de kuiluitslag. Dit komt niet alleen tot uiting in een hoge zetmeelopbrengst, maar ook een hoge zetmeelconcentratie en verteringscoëfficiënt van de totale organische stof.

Dit resulteert in veel glycogene energie, die sterk melkdrijvend werkt, waardoor bespaard kan worden op de krachtvoerkosten.

Geschikt voor alle grondsoorten

Megusto is een vroege enkelvoudige hybride met een FAO 220. Het ras is daarom zeer geschikt om te zaaien op alle grondsoorten in heel Nederland en België. Ook is het ras door zijn vroegheid in de korrel zeer geschikt om te oogsten vóór 1 oktober, wanneer er niet voor onderzaai wordt gekozen.

Het ras kenmerkt zich door zijn stevige en gedrongen gestalte. De kolven zijn zeer uniform en tot de top gevuld.

Met Megusto wordt er meer zetmeel per hectare en per kilogram droge stof geoogst, waardoor er minder krachtvoer hoeft te worden aangekocht. Daarom is de term ‘ krachtvoermais’ voor Megusto een zeer terechte.

Wilt u meer informatie over Megusto? Neem dan contact op met uw regionale KWS-adviseur of kijk op www.kwsbenelux.com.

Als u vóór 1 januari a.s. Megusto bij uw leverancier bestelt, dan komt u in aanmerking voor 5 euro per eenheid aan vroegbestelkorting!