Snelle Lente Rogge na MKS? Ook dat kan!

KWS1

Wanneer maïs in de vorm van maïskolvensilage (MKS) geoogst wordt, moet het vanggewas uiterlijk 31 oktober gezaaid worden en niet vóór 1 oktober. De extra plantresten die bij MKS op het land achterblijven, zijn heel welkom. 

Het organischestofgehalte in de grond gaat normaal bij de teelt van maïs omlaag, met MKS gaat het er juist op vooruit. Dat is een heel groot voordeel van de oogst van maïs in deze vorm. Effectieve organische stof uit de gewasresten toevoegen is te vergelijken met het opbrengen van 20 ton compost per hectare. Het organischestofgehalte stijgt daardoor met 0,1%, waardoor de grond vocht beter vasthoudt en mineralen beter beschikbaar komen. 

Het is geen probleem om de achtergebleven gewasresten voldoende onder te werken, als er maar met een gekartelde schijveneg gewerkt wordt. Dat kan – heel efficiënt – in één werkgang in combinatie met het zaaien van de Snelle Lente Rogge. Zo krijgt dit nagewas nog kans om zich voor de winter voldoende te ontwikkelen.

kws2

Wilt u meer informatie over de voordelen van Snelle Lente Rogge voor uw bedrijf? Kijk dan bij de producten op onze website of informeer ernaar bij uw regionale KWS-adviseur. Klik hier voor zijn contactgegevens.