Direct beter ontwikkelde kalveren

Voorsprong
Gun ieder kalf een gezonde start met een voorsprong

Ieder kalf dat start met een voorsprong, is zelf sneller aan de melk en interessant voor de balans. Een kalf met een probleemloze eerste levensfase ontwikkelt bovendien beter, kan iedere kilo voer beter omzetten naar groei en melk en zal meer weerstand opbouwen tegen ziekteverwekkers.

Een optimale start begint met een goede biestvoorziening. Zoals bekend is dit de enige vorm van weerstand die het kalf krijgt direct na de geboorte. Zorg er dus voor dat het jonge dier binnen 6 uur 4 liter biest van voldoende kwaliteit opneemt.

Kwaliteit

Met een refractometer of biestmeter is het gehalte aan antistoffen te meten in de biest van iedere koe. Kan deze belangrijke eerste voeding wel een boost gebruiken? Wilt u minder risico lopen op gezondheidsproblemen? Geef het kalf dan biest van een koe gevaccineerd tegen de belangrijkste ziekteverwekkers. Hierdoor krijgt het kalf met de eerste voeding al meer specifieke weerstand tegen de meest voorkomende ziekteverwekkers.
Gun ieder kalf een goede start en kies voor de beste bescherming.

Meer weten?

Vraag dan uw dierenarts om advies of kijk op de website van MSD Animal Health voor meer achtergrondinformatie over kalverdiarree, luchtwegproblemen bij kalveren, preventieve maatregelen in de kalveropfok of andere gezondheidsinformatie met betrekking tot uw melkveehouderij.