‘Gezonde koe staat centraal in alles wat we doen’ (3)

Gezonde koe
‘Gezonde koe staat centraal in alles wat we doen’, zegt Cees de Jong

Met iedere koe werkt Cees de Jong toe naar een gemiddelde melkproductie van 40 liter. ‘Wanneer een koe meer capaciteit heeft, ondersteunen we haar daarin optimaal met behoud van conditie en zeer goede gezondheid.’ Geen liter melk mag namelijk ten koste gaan van de vitaliteit van het dier.

‘We hebben geen afzonderlijke doelstelling op gehaltes vet en eiwit. Deze totale productie is al hoog met respectievelijk 3,68% vet en 3,38% eiwit’, zegt De Jong.
‘Dit kunnen we alleen bereiken en behouden door een gezonde koe centraal te zetten in alles wat we doen.’

Reeks artikelen

In een reeks artikelen kunt u lezen hoe Cees de Jong zijn bedrijf inricht en wat hij heeft geleerd over het houden van gezond vee. Een vitale veestapel met een bovengemiddelde productie gaan op dit bedrijf hand in hand en daar staat MSD Animal Health volledig achter.
Ook zo benieuwd hoe hij dit doet? Kijk dan aanstaande maandag naar het eerste vervolg en zie hoe Cees zijn werkdag inricht.

Planmatige aanpak van kalverdiarree

Staat u te trappelen om nu aan de slag te gaan met een gezonde veestapel? Kijk dan hier voor verschillende preventieve middelen en hulpmiddelen voor een planmatige aanpak van onder andere kalverdiarree.
Gun ieder kalf een gezonde start op weg naar haar duurzame lactatie.