Grip op de groei en de ontwikkeling van ieder dier (2)

Cees de Jong
Cees de Jong

In dit tweede deel over het bedrijf van Cees de Jong laat De Jong zien dat zijn Jongsteins vitaal starten, sterk afkalven en productief, duurzaam lacteren. Kijk hier mee.

‘Pinken krijgen ruim de kans om uit te groeien tot grote sterke vaarzen. Liever een maand later aan de melk en wel “rijp en sterk”’, vindt De Jong.
‘We werken preventief en protocollair; meten al het jongvee op en scoren ook de conditie van alle kalveren en koeien. Zo houden we grip op de groei en op de ontwikkeling en kunnen we tijdig bijsturen als dat nodig is. We willen iedere dag weten of het lukt waar we naar streven’, aldus De Jong.

Volgende week...

In een reeks artikelen kunt u lezen hoe Cees de Jong zijn bedrijf inricht en wat hij heeft geleerd over het houden van gezond vee. Een vitale veestapel met een bovengemiddelde productie gaan op dit bedrijf hand in hand en daar staat MSD Animal Health volledig achter.
Ook zo benieuwd hoe hij dit doet? Kijk dan volgende week naar het vervolg en zie hoe Cees beslissingen neemt.

Gezonde start

Staat u te trappelen om nu aan de slag te gaan met een gezonde veestapel? Kijk dan hier voor verschillende preventieve middelen en hulpmiddelen voor een planmatige aanpak van onder andere kalverdiarree.
Gun ieder kalf een gezonde start op weg naar haar duurzame lactatie.