Droogtetolerante maisrassen die scoren in droge en in natte jaren

Droogtetolerante rassen die ook tegen een buitje kunnen Ontdek onze innovatieve maïsrassen die zijn ontwikkeld om te scoren ongeacht het weer. Ze leveren consistente opbrengsten, zowel in droge als in natte omstandigheden met de beste celwandverteerbaarheid en voederwaarde. Neem geen risico en lees meer!

Ontdek onze innovatieve maisrassen die zijn ontwikkeld om te scoren ongeacht het weer. Ze leveren consistente opbrengsten, zowel onder droge als onder natte omstandigheden, met de beste celwandverteerbaarheid en voederwaarde. Neem geen risico en lees meer!

Droogtetolerantie maisrassen die tegen een stootje kunnen

De afgelopen jaren waren perfecte jaren voor kwekers om de juiste rassen te kunnen selecteren. 2018 tot en met 2020 en 2022 waren erg droog, 2021 was koud en nat en 2023 was een gemiddeld goed jaar voor de mais. Van belang is dat rassen tegen beide omstandigheden kunnen. SY SKANDIK, SY DAKINI en SY NOMAD staan al jaren bekend om hun uitstekende droogtetolerantie en regelmaat, ook in natte jaren.

De tabel onder aan deze pagina laat de relatieve opbrengstcijfers van de nieuwe toprassen SY REMUS, SY ARAX en SA1641 (SY OPALE) binnen ons middenvroege pakket zien per jaar.  

Zeer goede stengelrot- en builenbrandtolerantie

Naast een zeer hoge VEM-opbrengst en uitstekende droogtetolerantie  beschikken deze nieuwkomers ook over een zeer goede stengelrot- en builenbrandtolerantie. De buitengewone plantgezondheid zorgt voor smakelijke, goed bewaarbare kuilen en gezond voer voor dieren. 

Al deze middenvroege toppers zijn POWERCELL-rassen. POWERCELL-types zijn uitstekend verteerbare rassen met een gebalanceerd zetmeelgehalte voor het beste rendement per hectare én per koe. Deze rassen hebben gemiddeld een tot 5% hogere drogestofopbrengst per hectare en een 20 tot 40 VEM per kilogram droge stof extra ten opzichte van andere rassen. En hiermee dus meer melk per hectare én per kilogram droge stof! 

Robuustheid maisras is een must geworden

We kunnen steeds minder drijfmest verdelen over onze percelen, minder (chemische) middelen van de plank halen om problemen in het veld op te lossen en we hebben te maken met steeds extremere klimaatomstandigheden. 

Om goede gewassen te kunnen telen en te oogsten wordt robuustheid van rassen enorm belangrijk. De bestaande en nieuwe maisrassen van Syngenta scoren hier zeer sterk op en zullen hét verschil maken op het veld, in de kuil en in de stal. Ontdek zelf hoe ze kunnen bijdragen aan een succesvolle gewasteelt en oogst.

Om naar de overzichtspagina maisrassen te gaan, klik hier.

Overzicht VEM opbrengst nieuwe maisrassen Syngenta die zeer goed droogtetolerant zijn
Tabel 1: Relatieve opbrengstcijfers van de nieuwe Syngenta-toprassen SY REMUS, SY ARAX en SA1641 (SY OPALE) binnen het middenvroege pakket per jaar.