Nieuwe hybride wintergerst mét tolerantie tegen gerstvergelingsvirus

SY Lavendel hybride wintergerst is tolerant tegen het gerstvergelingsvirus, heeft betrouwbare opbrengstresultaten en is vrij eenvoudig te managen van zaai tot oogst.
SY Lavendel

Denk eens aan hybride wintergerst in je bouwplan. Zeker als deze én tolerant is tegen gerstvergelingsvirus én ook nog eens goede opbrengsten genereert. 

Dit jaar moet er op zand- en lössgrond op 1 oktober een vanggewas staan (uitgezonderd voor de winterteelten) om geen stikstofkorting te krijgen. Bij een oogst na 1 oktober is hybride wintergerst een interessante optie. De stikstofkorting heeft op wintergerst namelijk beperkt invloed.

Wintergerst kun je ook opgeven als hoofdteelt voor het komende jaar en inzetten als rustgewas om aan de verplichting van het 7e actieprogramma te voldoen. Syngenta heeft nu ook een BYDV (gerstvergelingsvirus)tolerante hybride wintergerst op de markt, met prima opbrengstcijfers: SY Lavendel (zie onderaan bericht voor de Resultaten rassenonderzoek SPNA locatie Ebelsheerd 2022-2023: Opbrengst en kwaliteit). 

Dit jaar zijn ook de overige hybride gerstrassen goed beschikbaar en laten ook die weer mooie resultaten zien. In onze nieuwe HYVIDO-folder hebben we alle informatie rondom de rassen en andere nuttige informatie bij elkaar gezet. Van elk ras dat we in Nederland aanbieden, zijn beknopte leaflets beschikbaar. U kunt deze downloaden op de respectievelijke rassenpagina. Ga daarvoor naar onze overzichtspagina gerstrassen.

Wacht niet te lang met uw keuze en geniet komend seizoen van een prachtig renderend (rust)gewas!

In de rassencijfers SPNA 2022-2023 scoort SY Lavendel wintergerst van Syngenta goed op opbrengst en kwaliteit
In de rassencijfers SPNA 2022-2023 scoort SY Lavendel wintergerst goed op opbrengst en kwaliteit