Op zoek naar een ultravroeg maisras?

SY_Silverbull - geen risico op veld en stal. SY Silverbull ultra-vroege topmais.
SY Silverbull, een ‘stay-green’-maisras met een zeer hoge celwandverteerbaarheid voor een gezonde kuil en hoge opnames door het dier

Door nieuwe wetgeving winnen ultravroege maisrassen aan populariteit. Waarom is SY Silverbull dan het ideale ras voor op grasland na scheuren? Het ras is zeer vroegrijp en is daarom ook uitermate geschikt voor uitzaai op koude, natte gronden en rotatieteelten. Zeer goede builenbrand- en kopbrandtolerantie én ook nog eens goed voor koe en voor de boer!

Neem geen risico’s op het veld en in de stal. SY Silverbull is top op alle vlakken. De prima beginontwikkeling (8) en goede stevigheidscijfers bieden zekerheid van start tot finish. Daarbovenop is SY Silverbull perfect builenbrand- én kopbrandtolerant.

Beste kwaliteit in de kuil voor topmelkproducties

Met 1019 vem en 386 gram zetmeel per kilogram is SY Silverbull een van de allerbeste Powercell-rassen. De staygreen-afrijping (relatief suikergehalte 110) en de zeer hoge celwandverteerbaarheid (103) zijn bijkomende troeven voor een gezonde kuil en hoge opnames door het dier.

Zeer vroeg en stabiel in opbrengst

Al vier jaar haalt SY Silverbull zeer goede opbrengsten in de praktijk en op de PPO-proefvelden. Met een relatief drogestofgehalte van 101 (36,8%), een drogestofopbrengst van 100 (20,1 ton) en een vem-opbrengst relatief van 101 heeft het ras een uitstekende verhouding opbrengst-vroegheid.

Het extra financieel voordeel met SY Silverbull

Wat kunnen extra VEM's en extra kilo's betekenen voor een bedrijf met 20 hectares maïs en 120 melkkoeien? Theoretische berekening op basis van VEM en drogestofopbrengst (met de cijfers van het Rassenbulletin ultra-vroeg-zeer vroeg) toont aan dat een meerwaarde van ruim € 2500 kan worden behaald. Aanname gebaseerd op de volgende waarden:

  • 1000 kg ds: waarde € 135
  • 1 liter melk = € 0,50
  • Opname: 5 kg ds/dag bij 300 lactatiedagen = 1500 kg  DS totaal
  • 1 liter melk = 460 VEM
  • 1 VEM extra =  1,6 € extra per koe
SY Silverbull heeft een meerwaarde van ruim 2500 euro in vergelijking met het gemiddelde van de andere rassen uit het Rassenbulletin. Uitgaande van een bedrijf met 20 ha mais en 120 koeien.
SY Silverbull heeft een meerwaarde van ruim 2500 euro in vergelijking met het gemiddelde van de andere rassen uit het Rassenbulletin. Uitgaande van een bedrijf met 20 ha mais en 120 koeien.

SY Silverbull is nu te bestellen bij je erkende zaadhandelaar met de volgende zaaizaadbehandelingen: 

  • standaard (met VIBRANCE®)
  • standaard met vogelafweer (KORIT 420FS)
  • standaard met anti-ritnaalden (FORCE® 20CS)
  • standaard met KORIT 420 FS + FORCE® 20CS.

Klik hier voor meer informatie over SY Silverbull of bekijk de pagina met al onze rassen voor 2023