De best mogelijke LifeStart met Sprayfo

Goed starten kan maar één keer: de potentie van uw kalf om als koe veel melk te produceren wordt beïnvloed door de groei in de eerste twee maanden. Het inzicht dat de voeding in de eerste levensmaanden een cruciale rol speelt bij de gezondheid en de prestatie in de latere levensfasen, is niet helemaal nieuw. 

Meer recentelijk is duidelijk geworden dat voeding en management in de eerste levensmaanden van het kalf ook langetermijneffecten hebben op de ontwikkeling, de gezondheid en de productiviteit van melkvee.

Eerste vijf dagen

Voor een goede start is een gedegen aanpak van belang. In de eerste vijf dagen zijn er een aantal cruciale stappen te nemen op het gebied van geboortezorg, biest, gezondheid en voeding.

Het toepassen van LifeStart-voedings- en opfokadviezen stelt melkveehouders in staat om de individuele dierprestatie te verhogen. Bovendien is het mogelijk om ziekte, uitval en kosten efficiënt terug te dringen. De uitgekiende voerschema's die het LifeStart-resultaat opleveren, kunt u toepassen met de Sprayfo-producten, die u herkent aan het LifeStart-logo op de verpakking. Deze kalvermelk is volledig afgestemd op de nutritionele behoeften van het kalf en de LifeStart-kalveropfokdoelstellingen.

Sprayfo biedt de volgende producten aan voor de kalveropfok:

Sprayfo Delta

Het potentieel van kalveren optimaal benutten

Meer dan 60 jaar ervaring en de laatste inzichten uit het LifeStart-programma hebben geresulteerd in Sprayfo Delta. De enige kalvermelk die geformuleerd is op de behoefte van kalveren die veel melk opnemen en optimaal moeten groeien.

Het resultaat is een innovatieve, vetrijke kalvermelk met 10% meer energie, 20% lagere osmolaliteit en een lagere, uitgebalanceerde mineralendosering.

Dankzij het hoge vetpercentage is Sprayfo Delta dé ideale kalvermelk om te voeren in de koudere wintermaanden.

Sprayfo Excellent

Voor uitstekende groei en gezondheid

Sprayfo Excellent is voor ambitieuze melkveehouders die hoge eisen stellen aan hun kalveropfok. Met Excellent kun u zonder problemen de concentratie verhogen, tot wel 180 gram per liter. Het product is rijk van samenstelling. De resultaten ziet u duidelijk terug in de ontwikkeling en prestaties van uw kalveren.

Sprayfo Excellent is ideaal als u de doelen van het LifeStart-programma wilt behalen.

Sprayfo Vitesse

Voor goede groei en resultaat

Sprayfo Vitesse is voor de melkveehouder die met mageremelkpoeder een goed resultaat nastreeft, maar ook de economische aspecten belangrijk vindt. Met Vitesse kun je een goede groei realiseren door toepassing van een passende concentratie en een juist voerplan. Vitesse is goed oplosbaar en ook erg geschikt voor toepassing in drinkautomaten.

Met Vitesse krijg je kalveren waar iedere boer trots op is.

Sprayfo Geel

Voor het beste rendement

Sprayfo Geel is voor de professionele melkveehouder met oog voor rendement. Het is een vertrouwd product, dat zich heeft bewezen dankzij het unieke sproeidroogproces.

Sprayfo Geel is samengesteld op basis van wei en heeft een hoog gehalte melkeiwit. Sprayfo Geel is een stabiel product, is zeer goed oplosbaar en eenvoudig te bereiden. Daarnaast past dit product met de juiste concentratie en een correct voerschema goed in het LifeStart-programma.

Tijdelijke actie Sprayfo Delta

Haal het maximale uit uw opfok en geef uw kalveren de best mogelijke LifeStart.

De innovatieve vetrijke kalvermelk Sprayfo Delta geeft uw kalf extra energie die nodig is voor onderhoud en groei. Om alle verstrekte energie uit de melk optimaal te gebruiken helpen wij uw kalf om warm te blijven. Daarom krijgt u nu bij minimaal 500 kg Sprayo Delta of bij 1.000 kg Sprayfo een warme kalverdeken en een Sprayfo-jas cadeau.

Kijk op lifestart.nl voor de voorwaarden!