Nieuw boerenplatform ‘Liefde voor boeren’ boordevol tips

Op het nieuwe boerenplatform Liefde voor boeren van Trouw Nutrition kunnen boeren elkaar inspireren, ontmoeten en onderling tips uitwisselen. Ook biedt het platform actuele kennisartikelen die betrekking hebben op de rundvee-, pluimvee- en varkenssector.

‘We willen de relatie tussen boeren versterken. Door kennis en expertise te delen kunnen we gezamenlijk de slagkracht van de agrarische sector vergroten’, motiveert Gerjan van Alst, general manager Trouw Nutrition Benelux.

Heerlijke taart in ruil voor uw boerentip!

Het boerenplatform stimuleert het delen van tips met een taartactie. Iedereen die openbaar een tip deelt op social media met de hashtag #elketipeentaartwaard, ontvangt een heerlijke slagroomtaart. Enige voorwaarde is dat de tip betrekking heeft op het boerenleven. De eerste tips tegen damslapers en hittestress staan al online. Deel ook een tip en ontvang een gratis taart! #elketipeentaartwaard.

Vanaf het voorjaar van 2019: de Boerengift

Maar er zijn meer initiatieven op komst. Van Alst: ‘In september introduceren we de Boerengift: een financiële bijdrage van 1500 euro die boeren namens hun bedrijf mogen weggeven aan een lokaal goed doel naar keuze. Trouw Nutrition betaalt, maar de boer bepaalt! Een mooie manier om als agrariër een steentje bij te dragen aan de samenleving.’

Boerenlunches

Vanaf november 2018 staan er ook boerenlunches op de agenda. ‘We willen boeren graag met elkaar in contact brengen’, zegt Van Alst. ‘Niet alleen online, maar ook zeker op het boerenerf. Daarom gaan we door het hele land boerenlunches organiseren. Want wat is er nu waardevoller dan om aan tafel ideeën uit te wisselen en elkaars netwerk te versterken? Of kijk naar nieuwe wetgeving: welke maatregelen heeft je collega genomen? Van andermans ervaringen word je als ondernemer wijzer. Zonder samenwerken geen toekomst.’

Lees hier meer: www.liefdevoorboeren.nl.