Top 5 rundveetips van collega-boeren

Tips van rundvee boeren
Foto’s van de handige tips van collega-rundveeboeren

Boeren zijn geweldig innovatief. Ze bedenken dagelijks nieuwe slimmigheden, die het werken efficiënter én leuker maken. Zonde om al die slimmigheden op het eigen boerenerf te houden. Toch? Door het gezonde boerenverstand te delen, gaan we er samen op vooruit!

Ondertussen heeft Trouw Nutrition via allerlei social-mediakanalen tips ontvangen van rundveeboeren. Hierbij een top 5 van de leukste/beste tips:

 1. Een overkapping op de stal tegen luchtwegproblemen
  Om luchtwegproblemen bij rundvee zoveel mogelijk te voorkomen, is een goede bescherming tegen kou en tocht essentieel.
   
 2. Slimme hygiëne- en communicatietips
  Een mooie hygiënetip van Marieke: ‘Sinds dit voorjaar hebben we twee eenlingboxen naast de stal staan voor het afhalen van de nuka’s. Zo komt de veehandelaar niet meer bij de kalveren in de stal.’ Marieke heeft ook nog slimme communicatietips.
   
 3. Een telefooncel in de stal
  Melkveehouder Timmermans heeft een telefooncel in zijn stal staan! In het midden van de telefooncel staat alleen geen telefoon meer; wél een kalverdrinkautomaat. De voordelen? De drinkautomaat blijft schoon en er is minder last van stof, vliegen en vuil. Timmermans: ‘Als resultaat heb ik nu gezonde, fitte kalveren zonder veel onderhoud aan de kalverdrinkautomaat.’
   
 4. Een waterleiding met vernevelaars
  Guus’ oplossing tegen hittestress? Een waterleiding met vernevelaars in de stal; afkomstig uit de tuinbouw. Deze sproeien om de twee minuten 40 seconden lang. 
   
 5. Pvc-rek tegen damslapers
  Melkveehouder Kuijer bedacht een handige zelfgemaakte rek van pvc-buizen. Met succes! Sindsdien zijn er geen damslapers meer aangetroffen in de stal.

Meer goede tips van boeren voor boeren zijn terug te vinden op het Liefde voor boeren-platform.

Zelf een goede tip (en genieten van een heerlijke taart)?

Heeft u een goede tip om het werk gemakkelijker, leuker of effectiever te maken? Deel uw tip dan op de social-mediakanalen van Trouw Nutrition of op één van uw eigen social-mediakanalen met de hashtag #elketipeentaartwaard. Dat hoeft geen heel verhaal te zijn. Een korte omschrijving (met een foto) is voldoende.

Als dank ontvangt u een heerlijke taart!